Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тони Димитрова: Полицейският СОД трябва да остане

Автор:

Закриването на  държавния сектор „Сигнално - охранителна дейност“ към МВР, който съществува от 1970 година, предстои. Плановете за това са от август миналата година. Аргументите на управляващите са, че Министерството на вътрешните работи не може да извършва търговска дейност, а в работата на сектора имало конфликт на интереси.


Певицата Тони Димитрова потърси Радио Бургас, за да изрази гражданската си позиция в защита на съществуването на структурата. Тя е клиент на полицейският СОД вече 12 години, доволна е от работата на служители и е категорична, че той трябва да продължи да съществува,

 


Чуйте позицията й в звуковия файл - с нея разговаря Стефка Бакърджиева

По публикацията работи: 81

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Милен Митев е изборът на СЕМ за генерален директор на БНР

Съветът за електронни медии (СЕМ) избра Милен Митев за втори мандат като генерален директор на БНР.  Своята подкрепа за него дадоха Галина Георгиева, Къдринка Къдринова и председателят на медийния регулатор Габриела Наплатанова.  Един глас получи Ива Дойчинова, като за нея гласува Симона Велева, докато Пролет Велкова се въздържа. В надпреварата..

публикувано на 17.10.24 в 12:22

Затварят поетапно "Чаталджа" в събота за асфалтиране

Временна организация на движението ще бъде въведена поетапно на ул. „Чаталджа“  в събота (19.10) в периода  т 07.00 часа до 20.00 часа. Причината е  реконструкция след подменена ВиК мрежа, информират от Общината.  В часовете от 07:00 - 15:00 се затваря за движение на превозни средства в участъка от ул. „Байкал“ до ул. „Ген. Владимир Вазов“.  В..

публикувано на 17.10.24 в 11:42

Задържаха иманяр открил в Руенско монети от Второто българско царство

Задържаха иманяр, който намерил край руенското село Листец монети и накити от Второто българско царство. 79-годишният мъж е използвал  три металодетектора и сонда за дълбочинно търсене.  Сред артефактите са открити монети, пръстени, обеци и др.  По първоначални данни, две от монетите вероятно са от сребро и се датира от Второто българско царство...

публикувано на 17.10.24 в 11:03

СЕМ провежда избора на генерален директор на БНР

На заседание на Съвета за електронни медии, насрочено за 11 часа, ще бъде проведен избор на генерален директор на Българското национално радио.  Кандидатите за поста са седем. Във вторник и сряда те представиха концепциите си за развитието на БНР за следващите три години пред членовете на медийния регулатор.  Изборът на ръководителите на обществените..

публикувано на 17.10.24 в 08:43

Днес ще бъде извършена отложената проверка на BG-Alert

Днес ще бъде проведен отложеният национален тест на системата BG-Alert.  В продължение на половин час - от 13:00 до 13:30 часа ще бъде извършена проверка на функционирането на всички компоненти на системата. Чрез системата BG-Alert ще бъде разпространено съобщение до крайни мобилни устройства на гражданите на територията на цялата страна, съдържащо..

публикувано на 17.10.24 в 07:39
Георги Даскалов

Георги Даскалов: Голямата цел в БНР - да направим екип

Финансирането на общественото радио да бъде обвързано с процент от брутния вътрешен продукт, да бъдат осигурени средства за модернизиране на материалната база и най-вече за сървъри – това заяви кандидатът за генерален директор на Българското национално радио – Георги Даскалов. Той беше последният от седемте кандидати за поста, които бяха изслушани в..

публикувано на 16.10.24 в 16:17