Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Амнести интернешнъл" осъди репресиите на турските власти срещу участниците в антиправителствените протести

"Амнести интернешънъл" осъди репресиите на турските власти срещу участниците в антиправителствените протести. Правозащитната организацията осъжда и приетите неотдавна от турското правителство закони за ограничаване на достъпа до социалните медии и ретроградните реформи в областта на правосъдието, които още повече са политизирали съдебната институция и са намалили способността ѝ да осъжда злоупотребите на правителството и да защитава основните човешки права.

Посочва се още, че над 550 души са обект на съдебно преследване заради участието си в протестите през месец юни 2013-а година.

Ако управляващата Партия на справедливостта и развитието продължи по избрания от нея път на нетолерантност, конфликти и поляризация, ще засегне още повече положението с човешките права в Турция, изтъква "Амнести интернешънъл" в своя доклад, като настоява режимът да промени поведението си спрямо тези критики.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44