Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международно изложение за парфюмерия и козметика в Истанбул

Снимка: БГНЕС

В Истанбул днес бе открито едно от най-популярните изложения, към което има много голям интерес, Международното специализирано изложение за парфюмерия и козметика за района на Евразия. Тазгодишното издание е 10-о. То се счита за най-престижното по рода си. В него участват над 500 компании и фирми от около 100 страни от Балканите, Централна Азия, Северна Африка.

На щандовете, които са подредени в истанбулския Експо център, водещи фирми и компании представят своите продукти. Освен това истанбулското изложение е много авторитетно, понеже предоставя възможности за бизнесконтакти между фирмите и промотиране на продукцията им на пазарите в Турция, Кавказ, Близкия изток, Северна Африка. 

В тазгодишното издание на изложението прави впечатление и активното участие на български фирми, производители на парфюмерия и козметика. Около 15 производители от България се представят в Истанбул. Това са водещи в сектора фирми от Пловдив, София, Стара Загора и други градове.

Националното участие на българските производители на изложението в Истанбул тази година се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/ по проект за развитието на експорта, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие. Изложението ще продължи до 14 юни.

Истанбул е домакин и на изложение за здравен туризъм, който е хитовата дестинация на Турция в последно време. Изложението в конгресния център "Лютфи Кърдар", в което участват над 56 страни, включително и от България, се съпровожда със семинари, конференции и дискусии, в които участват министри, отговорни представители на сектора от Турция и гостуващите страни. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44