Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Властите в Гърция конфискуваха хероин за над 30 000 000 евро

Снимка: БГНЕС

По сигнал на гръцката брегова охрана, съвместно с полицията, при светкавична операция на властите намериха над 1 тон хероин на стойност над 30 милиона евро. Полицията е имала предварителна информация, че в квартал на Атина се складира голямо количество наркотици, които след това се изнасят за европейския пазар. Хероинът е внесен с кораб от Турция в контейнер. Наркотикът е бил поставен в чували за мраморен прах.

На първото проверено място полицията откри половин тон хероин. След това, в рамките на няколко часа, на друго място в Атина беше намерено останалото количество. В момента се извършва обиск на вилата на един от най-богатите гръцки собственици на кораби, който също е сред задържаните. В дома му разследващите откриха още една част от пратката.

До момента са арестувани 11 души. Шестима са чужденци - 4-ма турци и двама граждани на Иран. Сред арестуваните гърци е собственикът на кораби, съпругата му и 15-годишният им син. Конфискувани са също 6 луксозни автомобила, в които са намерени килограми наркотици.

Това е най-мащабната операция на отдела за борба с трафика на наркотици, която е провеждана на гръцка територия. Министърът на морското корабоплаване поздрави бреговата охрана в Пирея, от където е подаден сигналът за пратката.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44