Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делян Пеевски беше разпитан по сигнала на "Протестна мрежа" и за готвено срещу него покушение

Снимка: БГНЕС

Два часа продължи разпитът на Делян Пеевски в столичното следствие. Той беше призован във връзка със сигнала на "Протестна мрежа" и заради информацията за готвено срещу него покушение.

След сигнала на "Протестна мрежа" прокуратурата започна мащабна проверка за организирана престъпна група за пране на пари и търговия с влияние. В сигнала освен Пеевски се посочват и собственикът на Корпоративна търговска банка Цветан Василев, и лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

След разпита Пеевски отказа да отговори дали е бил заплашван и от кого. Надявал се следствието да си свърши работата:

Само по-спокойно, не се притеснявайте. Възможно е, няма проблеми. Надявам се всички лица, които ги търсят, да ги издирят по случая и се надявам, както се занимават от "Протестна мрежа" по една корпоративна организация, която служи на Иво Прокопиев. Много сигнали сме пускали за Иво Прокопиев и той да е тука, както аз съм тука, и другите лица, които ги няма и не са в България.

Делян Пеевски каза още, че адвокатът, който защитава Георги Христов - един от обвиняемите за опита за убийство срещу него, е близък приятел на едно лице, което не е в България. Пеевски не посочи името му и каза на журналистите сами да се сетят кое е това лице и още:

Всеки човек се страхува за живота си. И другото нещо, което е, искам спекулациите, които се носят от кръга "Капитал" и техните вестници, нали, как съдебната власт, аз съм бил началник на съдебната власт и тем подобни глупости. Ако бях такъв, надали моите убийци щяха да бъдат пуснати и днеска да съм тука, а другите да ги няма. Извинете, не искам повече да говоря по темата.

Пеевски отказа да коментира и отношенията си с шефа на Корпоративна търговска банка Цветан Василев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44