Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

58-годишна българка дава показания пред прокуратурата в Пирея

Снимка: БГНЕС

Откриха и българска следа в скандала с намерения хероин в Гърция за над 30 милиона евро. Днес пред прокуратурата в Пирея дава показания и 58-годишна българка, която е задържана заедно с още 10 души.
Българката е арестувана във вилата в Атина, където полицията откри около половин тон хашиш. 58-годишната жена от няколко години е домашна помощница в семейството на корабния магнат, който според следствието е организатор на трафика на хероина.
След изслушването от прокурора на базата на показанията на българката и събраните доказателства правосъдието ще реши какви ще са обвиненията. Разследват се също какви са доходите на българката от момента на постъпване на работа във вилата в квартал "Филотеи", която тук вече наричат "гара разпределителна" за пътя на наркотика. Все още няма официална информация дали на опаковките на наркотика са намерени пръстови отпечатъци и на българката.
По данни от раследването до момента ръководители на мрежата за трафик са корабният магнат и един от задържаните турци. Хероинът е пристигнал в Гърция с камион от Турция. Складира се на няколко места в Атина и след това от пристанището в Патра се пренася на пазарите за дрога в Запазна Европа.
Намереният над един тон хероин е най-голямият успех на полицията в Европа в борбата срещу трафика на наркотици.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44