Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички структури на Министерството на транспорта се включват във възстановяването на засегнатите райони

Превозвачите чакат от Министерството на транспорта да реши проблемите в бранша
Снимка: БГНЕС

Всички структури на Министерството на транспорта се включват в разчистването и възстановяването на засегнатите от наводненията райони. Български пощи предоставят свои бази за евакуиране на пострадали, както и безплатни доставки на помощи.

Техника и аварийни екипи са в пълна готовност и поддържат координация с местните органи на власт. Вече има прокопани тунели за безпроблемно оттичане на водите от язовира до къмпинг "Градина" в морето, за да не бъдат наводнени хотелите в района. Структурите са в пълна готовност да се включат и в другите кризисни райони.

Български пощи ще предоставят легла в базите си в Ахтопол и Слънчев ден на хората останали без дом за период от един месец. Дружеството е в готовност и да превози безплатно помощи за пострадалите от наводненията.

Възстановителни групи работят по засегнатата съобщителна инфраструктура. По данни на министерството, постепенно се възстановява нормалното функциониране на транспорта в страната. Има затруднения при движението на автобусите в района на Варна и Добрич. Все още не е възстановено движението на влаковете в участъка между гарите Царева ливада и Габрово заради паднала скална маса. Пътниците се превозват с автобуси.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44