Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БДЖ осигурява безплатен превоз до Добрич на доброволци

БДЖ осигурява безплатен превоз на доброволци, които ще се включат в почистването на наводнените райони в Добрич. Към момента са се записали 38 души. Пътуването от София до Добрич и обратно е по инициатива на участниците в групата "Родна гражданска защита", създадена във Фейсбук. 38-те тръгват за Добрич тази вечер с нощния влак, обясни Христо Иванов от БДЖ.
Те ни потърсиха и ние откликнахме на тяхното желание и се включихме, за да можем по този начин да помогнем да пътуват тези хора безплатно. Предната седмица същите тези хора са били с лични автомобили до Варна. Там са помогнали, чистили са, но явно сега малко повече идват разходите, тъй че ние решихме да откликнем, да помогнем. Това е за благото на тези хора, които са пострадали.

От ръководството на БДЖ се обръщат с молба към всички желаещи да се включат в дейностите по почистването в Добрич да потвърдят своето пътуване с влак в публикувания списък във Фейсбук, групата "Родна гражданска защита", но не и за  днес, тъй като местата са запълнени, за да няма злоупотреби от пътници, които просто искат да пътуват безплатно.

Желаещите, които искат да помогнат, трябва да се обадят на тези организатори или с тях да пътуват тази вечер. Евентуално, ако за другата седмица има някакви желаещи с тази група, също ще ги превозим безплатно. Ние също по този начин можем да допринесем и да помогнем на бедстващите граждани в Добрич,
обясни Христо Иванов от БДЖ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44