Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Персоналът на Областната болница в Хасково започва протести

Снимка: www.mbal-haskovo.com

Персоналът на Областната болница в Хасково започва ежедневни протести заради неизплатени заплати и непреведени от Здравната каса пари на здравното заведение.  

Служителите на болницата недоволстват заради неизплатените възнаграждения за месеците април и май.

Синдикалният председател доктор Димитър Кючуков обяви, че ако парите не бъдат преведени веднага, лечебното заведение спира да обслужва пациенти, с изключение на спешните случаи.

Здравната каса дължи един милион и осемстотин хиляди лева за изминалите два месеца. Оттам обясниха, че забавените средства са заради възникналите проблеми с обслужващата Корпоративна търговска банка, която от 20-и юни преустанови разплащанията.

Утре ще бъде разкрита нова сметка в друга банка, увериха от Здравноосигурителната каса в Хасково, след което ще бъде възстановено разплащането.

Ръководството на болницата обаче подозира, че не само проблемите в банката спират парите, а това, че Здравната каса цели да свие бюджета на областната болница с 40 процента.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44