Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърцки министър има готовност да обяви гражданска мобилизация за протестиращите eнергетици

Снимка: БГНЕС

Енергетиците в Гърция засилиха протестите си и спряха работа в 13 електроцентрали. Офисите на компанията също са символично окупирани от стачници. Всеки момент се очаква да започне спиране на тока на много места в страната. След като се извини на гражданите за проблемите, които ще създаде спирането на тока, и като обясни причините за протестите, синдикатът на енергетиците обеща за днес да спира електрозахранването за един час, като ще се избягват туристическите райони и островите.

Депутатите в парламента за втори ден обсъждат проектозакона за приватизацията на държавната електрокомпания, който вдигна на протест работещите в компанията. Напрежението в страната се пренесе и в парламента, където всички опозиционни партии заявиха, че няма да подкрепят навлизането на частни инвеститори в електрическата компания. Лидерът на опозицията поиска провеждане на референдум. Прекъснати са всички пътища за преговори и постигане на някакво споразумение със стачниците.

Министърът на обществения ред днес прикани енергетиците да прекратят стачката и показа готовност да обяви гражданска мобилизация за протестиращите.

Енергетиците свикват колегите си от цялата страна тази вечер на демонстрация пред парламента.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44