Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Папазов: Над 100 ремонта се извършват по жп инфраструктурата

Данаил Папазов
Снимка: БГНЕС

Преговорите с кредиторите на БДЖ ще бъдат сред най-спешните задачи пред бъдещия министър на транспорта. Това заяви Данаил Папазов при отчета за работата си като министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. По думите му, положението в железопътния сектор е най-тежко.

Към момента се извършват повече от сто ремонта по жп инфраструктурата, което забавя движението на влаковете. Обемът на транзитните товари е намалял с 43%, каза Папазов. По оперативната програма "Транспорт" проектите се изпълняват успешно, но най-важното е да се следят тези, чийто срок за завършване изтича скоро.

Поради това, че те са почти в края на този период, е много опасно да няма закъснение и заради това именно трябва действително да има ежедневен контрол по изпълнението на тези проекти. Второто, което виждам като важно, е завършване на тези преговори със строителите на БДЖ.

От началото на годината БДЖ има загуби в размер на 21 милиона лева, посочи министърът. Дружеството "Български пощи" обаче е с положителен финансов резултат. Папазов отчете успешното приключване на цифровизацията и допълни:

Ние сме се подготвили при даването на управлението на Министерството на транспорта наистина нашите наследници да бъдат въведени веднага във всички детайли. Те не намират една пълна картина, защото в Министерство на транспорта наистина има неотложни задачи, освен това има и предпоставки за много сериозни реформи, които трябва да бъдат извършени.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44