Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължават скандалите около Фонд "Земеделие"

Снимка: БГНЕС

Скандалите между Министерството на земеделието и Фонд "Земеделие" продължават. След като вчера министерството разпространи информация, че директорът на Фонда е отстранен и на негово място временно е назначен заместник-министърът на земеделието Явор Гечев, днес самият Гечев отрече да е давал съгласието си за такова назначение. 

Фондът се поема от професионалист, какъвто е Явор Гечев, обяви тази сутрин министърът. Оказа се обаче, че посоченият не знае, че вече има нова длъжност. В съобщение от пресцентъра на БСП Гечев уточнява, че на девети юли със заповед на министъра е бил отстранен като член на Управителния съвет на Фонда, за което е научил минути преди заседанието. Гечев не е присъствал на вчерашното заседание на Управителния съвет, но изборът му за директор на Фонда е направен без негово знание и съгласие. Този избор не е съгласуван и с партията, която Гечев представлява. Съвместяването на двете длъжности - заместник-министър на земеделието и храните и изпълняващ длъжността директор на фонд "Земеделие" е законово невъзможно, уточнява се в съобщението от централата на БСП.

В същото време от Фонд "Земеделие" успокоиха земеделските производители, че ще получат близо 4 и половина милиона лева компенсация за пострадали от природни бедствия площи през миналата година. Помощта ще покрие до 80 на сто от разходите за отглеждане на дадената култура и ще се дава на тези фермери, които представят протокол за пропадане на реколтата. Заявленията се приемат от днес до 1-ви август в областните дирекции на Фонда, а изплащането ще е до 15-и септември.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44