Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експерти искат прозрачност около фалита на КТБ

Снимка: БГНЕС

Финансистът Деян Василев смята, че е необходим огромен обществен натиск върху проверяващите Корпоративна търговска банка. Пред "Хоризонт" той посочи, че липсва прозрачност около фирмите и лицата, които са теглили кредити от банката.

Просто най-големият пладнешки обир, който невиждано става в нашата държава.  Да излязат наяве факти, кои са фирмите, които са теглили кредити, имената на тези хора. В момента те са в пълна анонимност. Тази информация трябва да излезе наяве, защото става въпрос за нашите пари, за пари на държавни предприятия.

На въпрос кой носи отговорност за случилото се Василев отговори:

Всички политици, които позволиха КТБ да се създаде, това стана и по време на ГЕРБ и се доразшири по време на сегашната коалиция ДПС - БСП. Партията на Бареков откъде е финансирана, как може такива пари да се изливат?Това е ясно, че са били пари на КТБ. Делян Пеевски по какъв начин забогатя, цялата тази медийна империя около майка му... Подкупваемостта на политиците позволи това нещо, смята финансистът Деян Василев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44