Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осъдиха община Сливен да плати 1300 лева на застрахователно дружество заради улична дупка

Снимка: Ивайло Михайлов

Районният съд в Сливен осъди Общината да плати 1300 лева на застрахователно дружество заради улична дупка.

Застрахователите съдят Общината за това, че на 29-и април 2013-а година лек автомобил е катастрофирал, преминавайки през несигнализирана и необезопасена дупка, вследствие на което са причинени увреждания на ходовата му част. Дружеството иска Общината да плати 2600 лева за ремонт на автомобила. За общинската власт искът е неоснователен.

Съдът приема, че местната управа е отговорна за произшествието, причинено от недостатъци на пътищата и улиците в областния град, които Общината като собственик е длъжна да поддържа. Уважен е половината от гражданския иск, защото водачът е можел да избегне пътния инцидент, ако е шофирал с позволената скорост от 50, вместо със 70 км/ч.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44