Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ветеринарните лекари от Бургас излизат на протест

Снимка: БГНЕС
Ветеринарни лекари ще протестират пред сградата на Регионалната дирекция по безопасност на храните в Бургас. Заради многократно занижените цени за дейността им протестиращите отказват да подпишат договори с Агенцията тази година.
 

Ветеринарните лекари настояват да се върнат миналогодишните цени за заплащане на дейността им. Това каза председателят на браншовата организация в Бургас д-р Пламен Конов: Желанието на колегите е да спрат опитите за налагане на административен произвол и внасяне на страх и паника сред тях от страна на държавната администрация. Искаме да покажем, че с налагането на рестриктивни мерки спрямо лекарите на терен не могат да се овладяват и ликвидират инфекциозните болести в страната. И най-важното ние не сме съгласни да работим по унизителните разценки, дадени в тарифата за 2014-а година.

Той даде пример с взимането и изпращането на кръвна проба дейност, за която през миналата година им е заплащано по 4 лева, сега това ще струва 1 лев.

123-ма са частно-практикуващите ветеринарни лекари, които отговарят за ваксинацията на животните в областта. Днес изтича крайният срок за подписване на договорите им с Агенцията по безопасност на храните.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44