Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има шанс за зеленчуците след пороите, за гроздето едва ли

Слаба реколта, която обаче се продава на високи  цени и това ще спаси бранша от фалит тази година, смята агрономът и зеленчукопроизводител Николай Недялков. Какво е качеството на селскостопанската продукция в бургаска област след интензивните валежи през последния месец.

чуйте звуковия файл



Според Николай Недялков все още има шанс за реколтата от домати и чушки, а големите губещи заради лошото време ще са производителите на грозде и лавандула.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Предвижда се изграждане на кръгово движение между ул. „Радой Ралин“ и бул. „Хаджи Димитър“ в Сливен

Предложение на проект за изграждане на ново кръгово движение с пластмасови елементи беше прието от общинската Комисия по безопасност на движението. То ще бъде изградено на кръстовището между улица „Радой Ралин“ и булевард „Хаджи Димитър“, до сградата на държавния архив.  Движение с подобна сигнализация е първото в Сливен и има за цел да улесни..

публикувано на 12.09.24 в 15:38

След двучасова дискусия: институциите не знаят от къде са неприятните миризми в Бургас

След двучасово извънредно заседание на Комисията по околна среда към Общинския съвет не стана ясно от къде идват неприятните миризми, сигнали за които постъпват от началото на лятото в Бургас.  Извънредно заседание на екокомисията към Общинския съвет за зачестилите задушливи миризми в Бургас  На срещата се отзоваха представители на..

публикувано на 12.09.24 в 15:22

Созопол отново ще бъде домакин на НАТО научен форум

От 14 до 22 септември 2024 г. в Созопол, с финансовата помощ от НАТО по програмата „Наука за мир и сигурност“, ще се проведе научен форум посветен на най-новите достижения в областта на наноматериалите и нанотехнологиите използвани в различни сфери на сигурността. Директори на форума ще бъдат проф. Пламен Петков от Химикотехнологичен и металургичен..

публикувано на 12.09.24 в 15:03
Христо Бардуков

Кметът на Зидарово: Вместо да е отговорна към възрастните, държавата ги праща в "девета глуха"

Запазване на програмата „Грижа за дома“ поиска кметът на созополското село Зидарово Христо Бардуков в писмо да Министерството на труда и социалната политика. По нея асистенти се грижат за хора с увреждания и за възрастните, като им пазаруват, плащат сметките, проверяват здравословното им състояние, купуват лекарства и др. Ведомството обаче планира..

публикувано на 12.09.24 в 15:30

Царево временно ще депонира отпадъците си в Братово

Временно ще депонираме отпадъци в депото в Братово, каза кметът на Царево Марин Киров. Това изисква огромен ресурс, тъй като ще возим на много по-голямо разстояние, уточни той. Припомняме, че от няколко дни гори депото край Равадиново, което се използва от три общини – Созопол, Приморско и Царево. Проблемът е, че то на практика е запълнено,..

публикувано на 12.09.24 в 14:05

Частица от Светия кръст ще бъде изнесена за поклонение в храм "Св.св. Кирил и Методий" в Бургас на 14 септември

  Сливенският митрополит Арсений ще отслужи празнична Света литургия на Кръстовден (14 септември) в катедрален храм „Св.св. Кирил и Методий“ в Бургас.  Частица от Светия кръст ще бъде изнесена за поклонение в най-големия бургаски храм на големия християнски празник.  Миряните ще могат да се поклонят пред светинята от 09.00 часа. На 14 септември Църквата..

публикувано на 12.09.24 в 12:11

Извънредно заседание на екокомисията към Общинския съвет за зачестилите задушливи миризми в Бургас

Зачестилите остри задушливи миризми, които притесняват бургазлии, са темата на извънредното заседание на Постоянната комисия по опазване на околната среда земеделие и храни на 12 септември от 11 часа в зала 1 на Община Бургас. Заседанието е с една единствена точка –анализ на причините и факторите, довели до усещането за неприятните миризми в..

обновено на 12.09.24 в 08:23