Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още арести на заподозрени в заговор за сваляне на турския премиер Ердоган

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Турските власти предприеха поредната нова чистка в полицията. В общо 14 провинции на страната, включително и в Истанбул, при едновременна операция са били задържани най-малко 33 полицейски служители, съобщиха информационните източници.

Голяма част от задържаните са полицейски служители в източните провинции Ван, Хаккари, Батман, а също и в населените с кюрди югоизточни провинции Диарбекир, Шанлъурфа и др.

Операцията бе предприета в рамките на обвиненията, че полицейски служители, близки до движението "Хизмет" на бившия съюзник на турския премиер Ердоган мюсюлмански проповедник Фетуллах Гюлен, са създали паралелни структури в държавата, чиято цел е била сваляне на премиера Ердоган чрез антикорупционната операция на 17-и декември м.г.

Ердоган заплаши, че ще изкорени движението и неговите хора.

Преди две седмици друга група полицейски служители бяха изпратени в затвора със същите обвинения.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44