Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франк-Валтер Щайнмайер: Постигнат е пробив в преодоляването на конфликта в Украйна

Снимка: Дневник

Постигнат е  пробив в преодоляването на конфликта в Украйна и позициите на двете враждуващи страни се сближават,  заяви германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер в интервю за телевизия Цет Де Еф.  По думите му, това е станало ясно след срещата на външните министри на Русия и Украйна в Берлин.

Има значителна промяна в позициите на Украйна и Русия и това е дългоочакван пробив, заяви германският външен министър в интервю за втори канал на държавната телевизия тази сутрин в Берлин. Според Франк-Валтер Щйнмайер на предстоящата среща на Митническия съюз в Минск идния вторник руският президент Путин и украинският му колега Порошенко ще говорят още веднъж за незабавно примирие в Източна Украйна.

Срещата на външните министри в Берлин в неделя донесе повече резултати, отколкото очаквахме, заяви Щайнмайер. Това ще е втората среща на Путин с Порошенко. Двамата разговаряха в началото на юни и тогава отношенията между двете държави се влошиха. Сега обаче е постигнат значителен напредък, смята Щайнмайер.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44