Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пет земeтресения разтърсиха Централна Гърция

| обновено на 22.08.14 в 12:18

Пет земни труса са били регистрирани рано тази сутрин в Гърция, най-силният от които е бил с магнитуд 5,1 по Рихтер. Няма жертви и материални щети.

Продължават сравнително слаби вторични трусове в рамките около 3-та степен по Рихтер.

Най-силният трус се усети чувствително в цяла Гърция. Земетресението има странна сеизмична активност според гръцките сеизмолози. Четвъртият трус беше най-силен и в последните часове се наблюдава леко затихване.

Няма пострадали и съществени материални щети в близост до епицентъра, който се намира на дълбочина 10 километра в морето и само на 28 километра от туристическото селище Палюри на първия ръкав на полуостров Халкидики.

Специалисти от Геодинамичния институт в Атина, които следят развитието на сеизмичната активност, все още не се ангажират с мнение дали трусът с магнитуд 5,1 е основният. Според тях усещането за голяма продължителност се дължи на това, че в разстояние на минута е имало две последователни земетресения.

Няма паника сред туристите на полуостров Халкидики, които продължават почивката си на плажа. Днес се очаква температурите да достигнат 40 градуса.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44