Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меркел и Рахой са за по-тясно сътрудничество в еврозоната

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел се срещна с испанския премиер Мариано Рахой в Сантяго де Компостела. Тя похвали работата на испанския кабинет за излизане от кризата и обсъди с него по-тясно сътрудничество в рамките на еврозоната.

Меркел пристигна в Сантяго де Компостела, за да измине част от прочутия поклоннически път на Свети Яков. Там я посрещна испанският й колега Мариано Рахой, с когото обсъдиха финансовата криза в еврозоната. 
Меркел заяви, че работата на испанското правителство е поставила здрава основа за успешното икономическо развитие на страната и вярва в бързото й излизане от кризата. Двамата заявиха и че в бъдеще е необходимо още по-тясно сътрудничество в еврозоната. Европа трябва да преодолее различията си, за да стане по-силна икономически и да създава повече работни места, посочи Меркел. Според нея бъдещето принадлежи на дигиталния и енергийния пазар. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44