Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова вълна арести на полицаи в Турция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Турция осъмна с нова полицейска операция. В 16 области са предприети арести на 30 полицейски служители, които са заподозрени за участие в т. нар. "паралелна структура" в рамките на полицията. Твърди се, че арестуваните са участвали в антикорупционната операция през месец декември, в която няколко министри от предишното правителство бяха уличени в корупция.

Досега вече бяха арестувани десетки полицейски служители, началници на отговорни звена в турската полиция. Едни бяха изпратени в затвора, но има и освободени поради липса на доказателства за престъпление.

Днес беше арестуван бившият директор на отдела за финансови престъпления към Дирекцията по сигурността в Истанбул Якуп Сайгълъ, заместникът му Ясин Топчу, бившият заместник-директор на полицията в Истанбул Махир Чакаллъ. Един от задържаните полицейски служители се провикна, докато го отвеждаха към колата: Ако бяхме крадци, нямаше да бъдем полицаи. Веднага му запушиха устата и го натикаха в полицейската кола. Прави впечатление, че арестуваните са облечени с фланелки, на които е изписано нула на турски и на английски език. Един от арестуваните полицаи саркастичноо заяви: Ние сме нула. Ето тук сме. Но присвоени пари не може да занулират.

След приключване на разпитите в полицията арестуваните полицаи ще бъдат предадени на правосъдието.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44