Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеоролозите обявиха оранжев код за опасност от обилни валежи в някои области

Снимка: БГНЕС

Оранжев код за опасност от обилни валежи в областите Монтана, Враца, София-област, Пазарджик, Пловдив и Смолян, е обявил за днес Националният институт по метеорология и хидрология. В други 12 области е издадено предупреждение за жълт код.

Обилният дъжд в София снощи причини за кратко затруднения в движението на някои от трамвайните мотриси. Гръмотевица удари уличен стълб в квартал "Люлин". Обстановката в районите, засегнати от проливния дъжд снощи постепенно се нормализира.

През изминалото денонощие са постъпили 83 сигнала за наводнени приземни етажи и мазета, съобщават от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".  Най-много - 43, са сигналите от района на Пазарджик, където все още аварийни екипи работят по отводняването на 10 къщи в пазарджишкото село Добровница. Отводняват се и 10 къщи в град Съединение.

Поради наводняване на мост в град Криводол временно е ограничено движението на автомобили по пътя Криводол - Монтана и пътя Криводол - Бойчиновци.

Използват се обходни маршрути през Криводол, село Краводер и Монтана, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44