Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германия може да наблюдава примирието в Източна Украйна с безпилотни самолети

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германия вероятно ще прати невъоръжени дронове в Източна Украйна, за да наблюдава примирието там. Това съобщи говорител на кабинета в Берлин днес, малко преди подписването на споразумение за асоцииране между ЕС и Украйна.

Четиринайсетчленен екип на германската армия заминава за Източна Украйна, за да направи оглед на място дали е възможно използването на шпионски дронове за контрол на примирието. В рамките на три до пет дни Бундесверът трябва да реши дали ще използва безпилотните самолети, с които да наблюдава ситуацията в Източна Украйна. Тези дронове ще бъдат използвани в рамките на мисията на ОССЕ в региона. Окончателно разрешение за използването им се очаква да бъде взето утре.

Междувременно германският канцлер Ангела Меркел телефонира с руския президент Владимир Путин, за да го призове за пореден път да изтегли руските войски от Украйна. Само така мирният план за страната ще може да функционира, е казала тя.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44