Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кувейт ще разшири инвестициите си в Германия

Кувейт ще увеличи присъствието си в Германия, като разшири инвестициите си. Това обяви кувейтският финансов министър Анас ал Салех по време на визита в Германия, само ден след посещението на друг важен арабски нивеститор – емирът на Катар. Според медиите в момента кабинетът в Берлин усилено търси съюзници в борбата срещу "Ислямска държава" и затова обръща поглед към арабските емирства.

Ангела Меркел обсъди проблемите със заплахата от ислямския тероризъм в Близкия Изток първо с емира на Катар, за когото се подозира, че финансира "Ислямска държава". От вчера в Германия са и представители на Кувейт, с които също се търси сътрудничество в борбата срещу тероризма.

Официалният повод за посещението на кувейтска делегация, в която присъства и Кувейтският държавен фонд, е навършването на 40 години от сътрудничеството му с една от най-големите германски фирми. По време на празненствата по този повод кувейтският финансов министър обяви, че двете държави ще сътрудничат и в други области, не само в икономиката, а Кувейтският държавен фонд ще увеличи значително иневстициите си в Германия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44