Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евангелос Венизелос опроверга твърденията, че гръцки граждани са активисти на джихадистите

Евангелос Венизелос
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гръцкият външен министър Евангелос Венизелос опроверга публикации в медиите, според които гръцки граждани са активисти на джихадистите.
Публикации в гръцките медии създадоха напрежение с твърденията, че в Гърция не само има хора, които участват активно в организация на джихадисти, но и се извършва военното им обучение. Гръцката полиция категорично отхвърли, че в град Маркопуло, в близост до летището в Атина, се обучават джихадисти за пилоти.
В изявлението на външния министър Евангелос Венизелос се посочва, че Гърция няма проблем с джихадистите, но в района има. Министър Венизелос отказа да уточни в коя страна от региона има джихадисти и от къде е получил информацията.
Според високопоставен служител в службата по защита на границата разкрити са седем гръцки граждани, направили неуспешен опит да влязат в Сирия. Все пак граничните служби проверяват щателно всички бежанци от страни, където има силно присъствие на джихадистите.
Вселенският патриарх Вартоломей, който е на посещение в Гърция, каза на литургия в Дидимотихо, че в Ливан и Сирия се извършват масови убийства на християни, като ги "разпъвали на кръст". Патриархът призова за незабавно спиране на кръвопролитията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44