Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обилните валежи покачиха нивото на река Осъм

Снимка: lovechtoday.blog.bg

Обилните валежи покачиха нивото на река Осъм с метър и половина за денонощие. В Ловеч тази сутрин са измерени почти 2 метра, при 46 см вчера. В Троян нивото на реката се е повишило от 30 на 168 см. Двойно се е покачило и нивото на река Вит. В Тетевен днес са измерени 220 см при 108 см вчера. 

От Гражданска защита съобщават, че няма сигнали за наводнени сгради и пътни участъци. Нивата на водоемите са под постоянно наблюдение.

Първият сняг за сезона падна в родопския курорт Пампорово и на връх Рожен. Няма образувана снежна покривка, защото валежите са незначителни. В района на Рожен вали мокър сняг, който не се задържа на пътното платно. Температура е нула градуса, съобщава кореспондентката ни Радостина Чернокова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44