Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Движението на ГКПП "Капитан Андреево" е възстановено

| обновено на 01.10.14 в 09:52
Снимка: БГНЕС

Движението на ГКПП "Капитан Андреево" е възстановено. Блокираните в пункта около 50 автомобила вече се изтеглят. Натоварен е трафикът за товарни автомобили.

На българска територия има образувана опашка от 30 ТИР-а. Няма техническа причина на граничния пункт за струпването на тежките автомобили, те са останали от почивните дни, когато движението към Турция е било много натоварено.

Трафикът от Турция през граничния пункт "Капитан Андреево" бе блокиран по-рано тази сутрин от активисти на политическа партия. Политическа демонстрация има и на пункта "Лесово", но там преминаването не е спряно, съобщиха от Гранична полиция.

Километрична опашка от тирове се е образувала от двете страни на граничните пунктове "Лесово" и "Хамзабейли" на българо-турската граница. Причината е в бавната обработка на документите от турска страна.

Близо 60 активисти на политическа партия са направили опит тази сутрин да блокират пътя за Малко Търново в района на граничния пункт. Полицията е избутала активистите и не е допуснала затваряне на пътя. При инцидента няма пострадали.

От партията твърдят, че ще останат на границата до 5-и октомври, за да броят автобусите с пристигащите избиратели от Турция.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44