Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млади германски политици призоваха Ангела Меркел да направи спешни икономически реформи

Снимка: ЕПА/БГНЕС

50 млади политици от германския Християндемократическия съюз се разбунтуваха срещу политиката на канцлера Ангела Меркел и я призоваха да пристъпи към по-интензивни реформи, за да спаси страната от рецесия. Според икономическите прогнози Германия отива към следващата криза, която ще е обща за Европа. Младите християндемократи смятат, че в момента канцлерът провежда твърде унила и безидейна политика, а това застрашава икономиката.

Все повече съпартийци на канцлера Ангела Меркел се обръщат срещу колебливата й икономическа политика. След призива на лидера на коалиционния й партньор от Християнсоциалния съюз Хорст Зеехофер да се започнат реформи, за да се избегне задаваща се рецесия, отворено писмо до Меркел публикуваха и 50 млади политици от ХДС. Така наречената група ХДС 2017 е предвождана от депутата и експерт по здравеопазването Йенс Шпан. Въпросът сега е дали най-накрая ще покажем силата да започнем реформи, докато все още не сме в криза, заяви той.

Групата настоява за план за работа на правителството Програма 2020, с която да стане ясно какви са нужните реформи и с какви предложения ХДС ще отиде на следващите избори през 2017-а г. Те се застъпват за продължаване на реформаторската програма от предишната голяма криза – тази на социалдемократа Герхард Шрьодер, която той проведе под името Програма 2010. Тя предвижда данъчни облекчения за онези, които създават работни места и подобряване на инвестиционния климат.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44