Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Гърция тържествено отбелязват праника на Свети Димитър Солунски

Снимка: БГНЕС

През цялата нощ и до този час в Солун продължава празничното богослужение за Свети Димитър. Пред катедралния храм вярващите чакат с часове, за да се поклонят пред мощите на светеца, който гърците считат за покровител на града.

Митрополит Антимос отправи обръщение за връщане на християнските ценности и призова вярващите да проявят милосърдие към страдащите. Във всички храмове на Солун се събират средства в помощ на пострадалите от наводнението, както и за социално слаби семейства. За да се помолят пред мощите на Свети Димитър специално за празника пристигнаха много български туристи, които участваха и в нощното богослужение. Сред тях има и български свещенници, както и монаси от българските манастири.

От днес в Солун започват тридневни тържества за националния празник на страната. Утре ще се проведе ученическа манифестация, а във вторник - 28-ми октомври - са тържествата в Атина.

Във връзка с празниците полицията засили присъствието си навсякъде.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44