Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Истанбул заловиха фалшиви лекарства за ракови заболявания

Фалшиви лекарства за ракови заболявания на стойност около 2,5 милиона турски лири са били заловени в Истанбул при акция на полицията. Разбит е канал за внос и пласиране на пазара на фалшификатите.

При акцията са задържани двама души - един ирански и един египетски гражданин, които организирали канала. Полицията издирва още няколко души, за които се твърди, че са замесени в същия канал.

Представител на истанбулската полиция съобщи, че при разследването установили, че групата внасяла част от лекарствата от чужбина, някои от които с просрочен срок на годност. Заменяли ги с обезболяващи и подобни препарати и ги продавали на цената на скъпите, а понякога и липсващите от пазара противоракови лекарства. Стойността на разкритите фалшификати е 2,364 млн. турски лири, заяви представителят на полицията.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44