Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заразено с трихинелоза месо от диви прасета е открито в три ловешки села

Заразено с трихинелоза месо от диви прасета е открито в три ловешки села - Микре, Лесидрен и Соколово, съобщи д-р Ивайло Йотов, директор на Областната Дирекция по безопасност на храните в Ловеч. От отстреляните общо пет диви свине в Лесидрен и Соколово са иззети над 150 кг месо, което е унищожено в екарисаж. В момента се събира месото от три диви свине, които са отстреляни край село Микре през последните дни. Трябва да съберем всичкото месо и да го унищожим в екарисаж.

Д-р Йотов предупреди ловците задължително да изследват месото от отстреляните животни за наличието на трихинелоза: Абсолютно необходимо е да бъде изследвано, за да не се получават неприятни инциденти с хора.

Йотов допълни, че поне засега няма регистрирани случаи на заразени ловджии или техни близки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44