Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва проверка на складовете с препарати за растителна защита в Ловешко

Окръжната прокуратура в Ловеч е възложила проверка на складовете с препарати за растителна защита и токсични химически вещества на територията на областта, след като се оказа, че те са в лошо състояние и са опасни за населението и околната среда.

Проверката е възложена на районните прокуратури и компетентните органи и е във връзка с публикации в медиите за лошото състояние на складовете, за което информира и БНР. Ще се проверява дали са изпълнени предписанията, направени след указания на Върховната административна прокуратура от 2012 година.

Целта на настоящата проверка е да се установи състоянието на всички складове, в които се съхраняват препарати за растителна защита и опасни токсични химически вещества, както и какви мерки са предприети от страна на контролните органи и общините за обезопасяването на складовете.

Проверката ще се извършва съвместно с областната администрация.

Резултатите от нея ще станат ясни в края на януари следващата година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44