Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова проверка на опасните язовири в Ловешко

Снимка: Уикипедия

Областният управител на Ловеч Мадлена Бояджиева е разпоредила нова проверка на състоянието на опасните язовири в региона, която трябва да приключи до 9-и януари следващата година. Ще бъдат проверени водоемите в предаварийно състояние и тези, които са с неизяснена собственост.

В Ловешка област има пет язовира в критично състояние - това са Черешов дол, Пазар дере, Добродан, Малка Желязна и Полето. С неизяснена собственост са язовирите Синдиката и Черешов дол, съобщи областният управител на Ловеч Мадлена Бояджиева:

Надявам се, че и централната власт ще вземе някакви конкретни мерки по отношение на тези язовири, с оглед на бедствията, които се случиха.

Бояджиева допълни, че на 12-и декември е изтекъл срокът, в който общините и собствениците на язовирите е трябвало да отстранят нередностите, констатирани при извършена проверка миналия месец. Част от докладите за предприетите мерки все още не са предадени на областната администрация.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44