Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Приятели на животните" с благотворителна вечер за изграждането на Спасителен център

Благотворителна вечер за събиране на средства организират от фондация „Приятели на животните“  в Бургас. Тя е част от кампания за създаване на Спасителен център край града , където доброволците на организацията ще могат да оказват помощ  на животни в нужда.   Името на фондацията нашумя около случая със запаленото живо куче Любчо, което се възстанови и е вече осиновено. 
"С годините усърден труд сме доказали своята отдаденост и грижа към бездомните кучета и котки.  Сега, повече от всякога се нуждаем от вашата помощ! Молим ви за нещо много голямо, непосилно за нас, нещо, с което сами не можем да се справим, нещо, което ще промени живота на хиляди обречени животни. Имаме нетърпима нужда от база, в която да продължим работата си. Може би на Коледа наистина се случват чудеса!“, апелират от фондацията. 
Нужната начална сума за закупуване на стара сграда на овцеферма, която да се преустрои в Спасителен център е 35 000 евро. Благотворителната вечер, която ще постави началото на цялостна кампания за събиране на средствата, ще на 28 декември от 19 часа в ресторант - пицария в комплекс „Зорница“ до Окръжна болница. 
Интервюто в Миглена Иванова от фондация „Приятели на животните“ - Бургас може да чуете в звуковия файл:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фани Семерджиева: Готови сме с резултатите, но чакаме забравен протокол от М. Търново

Протоколите в Бургаска област са обработени на 99,99%, но обявяването на окончателните резултатите се бави заради забравен протокол в М. Търново.  При 99,6% обработени протоколи в Бургаско: 28,78% за ГЕРБ СДС, след тях са "Възраждане" и ДПС Ново начало  " Три протокола остават да бъдат потвърдени от "Информационно обслужване". Един протокол го..

публикувано на 28.10.24 в 08:26
Ямбол

Първа политическа сила в Ямболска област е ГЕРБ-СДС

ГЕРБ-СДС печелят изборите в Ямболска област, показват данните при 100% обработени протоколи. В парламента от 31 избирателен район влизат четирима народните представители. ГЕРБ-СДС са първа политическа сила, като за тях са гласували малко над 7700 избиратели или 23,57 процента.  Втори са „Възраждане“със 17,84%, а на трето място се нарежда БСП-..

публикувано на 28.10.24 в 08:11

В Турция АПС печели 64,76% от вота, "ДПС-Ново начало"- 28,46%

При 82,42% от обработените СИК протоколи на гласувалите българи в Турция, "Алианс за права и свободи - АПС" печели 64,76% от вота (29 496 гласа), докато "ДПС - Ново начало"- 28,46% (12 961 гласа). По неофициална информация, за момента в основната битка за гласове между формацията на Доган и "ДПС – Ново начало" на Делян Пеевски превес в Анкара и Измир..

публикувано на 28.10.24 в 07:33

Със заповед на МОН: Неучебен ден в училищата с изборни секции

Днешният 28 октомври е обявен за неучебен ден за учениците от училищата в страната, в които имаше разположени избирателни секции на вчерашните парламентарни избори. Това е разписано в заповед на служебния министър на образованието и науката проф. Галин Цоков, публикувана на сайта на ведомството. Денят след изборите за Народно събрание се обявява за..

публикувано на 28.10.24 в 07:21

При 82,42% обработени протоколи: 9 формации в 51-вото Народно събрание

Девет политически партии и коалиции ще влязат в 51-вото Народно събрание, показват междинни данни на Централната избирателна комисия при обработени 82,42% от секционните избирателни протоколи. Това са ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, "Възраждане", "ДПС-Ново начало", "БСП - Обединена Левица", "Алианс за права и свободи - АПС", "Има такъв народ", МЕЧ и "Величие"...

публикувано на 28.10.24 в 07:12

При 99,6% обработени протоколи в Бургаско: 28,78% за ГЕРБ СДС, след тях са „Възраждане“ и ДПС Ново начало

При 99,6% обработени протоколи резултатите на РИК Бургас сочат, че първа политическа сила с 28,78% е ГЕРБ СДС .  Второто място в областта е за „Възраждане“ с 12,63 на сто от гласовете.  ДПС – Ново начало изпреварва коалиция ПП- ДБ и се нарежда на трета позиция. Формацията, водена от Делян Пеевски е събрала 11,77%, а ПП-ДБ – 10,28 % . С..

публикувано на 28.10.24 в 06:50

В Арена Бургас пристигат първите представители на секционните избирателни комисии /ОБНОВЕНА/

Стотици представители на избирателни комисии започнаха преброяването на бюлетините в зала "Арена Бургас" на 2-и МИР Бургас. При полицейска охрана се извършва влизането на хората и разпределението им.  Всички бюлетини се съхраняват в запечатани торби до транспортирането им в залата. "Не искаме да стоим тук цяла вечер, но все пак сме се..

обновено на 28.10.24 в 01:01