Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хасковският окръжен съд остави в ареста Фриц-Жули Жоасен

Снимка: Дора Атанасова

Хасковският окръжен съд остави в ареста Фриц-Жули Жоасен, който е обвинен от френските власти за участие в терористична група. В Европейската заповед за арест, издадена от Главния съд в Париж се посочва,че задържаният у нас французин е имал контакти с един от братята терористи Куаши.

Втората европейска заповед за ареста на Жоашен е издадена от Главния съд в Париж на 11-и този месец. Френските власти искат задържането му заради тероризъм и участие в организирана престъпна група, която е подготвяла терористични актове. Пред Хасковския окръжен съд Жоашен нито потвърди, нито отрече познанството си с лица, сочени за терористи, между които е и Шериф Куаши. Той каза, че имал приятели, с които се познавал от детинство и те са за дълго време и не могат да бъдат сменяни.

Ако някои са предприели тероризъм, не мога да кажа. Ако съм искал да участвам с тях, съм щял да остана, каза още Жоашен.

Франц-Жоли Жоашен иска незабавна екстрадиция за Франция, за да може да съдейства на властите. Служебният защитник Ради Радев обясни:

Обезпокоителното е това, че се касае за участие в терористична мрежа. Разбира се, това са твърдения,  които трябва да се докажат във френски съд.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44