Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха шефа на митница "Свиленград"

| обновено на 29.01.15 в 12:19
Началникът на Свиленградската митница Тодор Караиванов е арестуван за получаване на подкупи. От Специализираното звено за борба с корупцията уточниха, че Караиванов е получил два подкупа - 600 лв. и 600 евро. Началникът на митницата е задържан при получаване на втория подкуп,  оказал е съпротива. В кабинета му са открити още над 12 000 евро, а при обиск в жилището му - още 6000 лв. и три чувала с митнически документи (оригинали и копия). Върховната касационна прокуратура образува досъдебно производство с обвинение "подкуп”.

Шефът на Свиленградската митница е арестуван само три дни, след като е бил награден със златна значка за заслуги в борбата с контрабандата:

На митницата битуват различни слухове за участието му в контрабандата на цигари, за рекет на транспортни фирми, както и за опит да бъде отстранен от поста. 

Според запознати Тодор Караиванов е бил наблюдаван няколко месеца заради съмнения за контрабанда и получаване на подкупи.

Самият арест е бил показен, разказаха служители на митницата. По техните думи, Караиванов е бил проснат на земята по очи. Имало е обиск в централната сграда, който е продължил няколко часа, такъв е проведен и в дома на директора.

Тодор Караиванов е от 14 години в системата. Ръководил е митница "Свиленград" от февруари 2011-а година до август 2013-а. От ноември миналата година е назначен за временно изпълняващ длъжността до провеждането на конкурс.

Междувременно, Хасковският окръжен съд оправда деветимата митничари, обвинени в корупция. Те бяха задържани на граничния пункт "Капитан Андреево" през юли 2010-а година при акция "Граница". Обвинителят от Окръжната прокуратура в Хасково Георги Гешев отказа да подкрепи обвинителния акт на Софийската градска прокуратура заради липса на доказателства.

Още по темата чуйте в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44