Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павлова: АМ "Марица" трябва да е готова до края на август

Лиляна Павлова
Снимка: БГНЕС

Автомагистрала "Марица" ще бъде завършена окончателно до края на август тази година, съобщи в Хасково министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. Тя е в града, за да разясни програмата за енергийната ефективност и безплатното саниране на жилищни сгради.

Хасково и Димитровград са бенифициенти в програмата "Региони в растеж", която е на стойност 3 милиарда лева и скоро ще бъде приета в ЕК, съобщи министър Павлова:
Резервираният бюджет за Хасково е 32 милиона и резервираният бюджет за Димитровград, който е 23 милиона. Те ще могат да финансират дейности свързани с градска среда, благоустрояване, градски транспорт, енергийна ефективност на училища и детски градини.
За две седмици подадените заявления за саниране са вече 300, обясни  Павлова и допълни: 
Програмата е социална. Тя не разделя нито общините на наши-ваши, напротив, дава шанс на всяка една община, независимо кой е кметът, да участва активно. И съответно за всички граждани, които живеят в такива сгради, защото искаме да спазваме това, че частната собственост е неприкосновена. Гарант за това ще е именно такова едно целево сдружение, чрез което те ще кандидатстват, ще получат финансирането. То приключва да функционира и няма правомощия, нито да се разпорежда с нечий имот, дори ако някои има платени задължения или няма платени задължения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44