Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма паника и разрушения след земетресението между Твърдица и Сливен

| обновено на 05.02.15 в 17:52

Няма паника и разрушения след земетресението тази сутрин в Балкана между Твърдица и Сливен, съобщиха от двете общини. Активирало се е свлачище в района на с. Стара река. Специалисти твърдят, че причината може да е наслагването за кратко време на обилния дъжд, силния вятър и земетресението.

Земетресението е усето по-силно в Твърдица и най-вече в твърдишките села Бяла паланка и Боров дол, между които е бил епицентърът с дълбочина 2,9 километра и магнитуд 3,9 по Рихтер, както и в сливенските села по границата с община Твърдица - Бинкос, Въглен, Бяла, Стара река, Градско, Средорек, Новачево.

Жителите на Бяла паланка и Боров дол усетили земетресението с трайност четири секунди, като силен гръм и тътен, а в селата на община Сливен като тътен, наподобяващ преминаване на тежка техника. Предстоят огледи в село Стара река, по сградата на училището и детската градина, читалището, здравната служба и кметството и в района на активирано свлачище, прекъснало водопровода в селото.

До момента няма данни за разрушения по инфраструктурата в останалите населени места.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44