Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Курбан в с. Бисер три години след наводнението на 6-и февруари

Снимка: Дора Атанасова

Жителите на харманлийското село Бисер дадоха курбан за третата годишнина от наводнението. На 6-и февруари 2012-а година селото беше залято от водите на язовир "Иваново". В потопа загинаха 11 души, а 56 къщи бяха сринати до основи. Разследването все още не е приключило.

Хората още помнят онзи февруарски ден.

Връщаме се всеки път и всяка година към тази дата. Всяка вечер си лягам с молитва "Боже, пази България".

След трагедията цяла България се включи в дарителска акция в помощ на Бисер. Със събраните над три милиона лева изцяло бяха построени 34 къщи, ремонтирани бяха училището, здравната служба и църквата. 21 къщи обаче останаха недовършени, напомнят бисерчани.

Построиха 32 къщи, другото остана.

Много неща не се и свършиха тука. Виждате, че дигата е разрушена, хората изгубиха поминъка си, но иначе ние сме добре. Имаме нови къщи. Благодарни сме на хората, които помогнаха за това.

Все още няма виновник за наводнението в Бисер. Преписките са във военната прокуратура в Пловдив.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44