Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

70 са трудовите злополуки в Добричко през 2014 година

Снимка: БГНЕС

70 са трудовите злополуки през миналата година в област Добрич. При шест от тях има загинали. По думите на регионалния координатор на КНСБ Гинка Василева, службите по трудова медицина не работят ефективно:

Много рядко в длъжностната характеристика на хората можете да видите нещо подобно, написано за спазване на някакви правила. Службите по трудова медицина, които правят оценка на риска на всяко едно работно място в предприятията и, които трябва да работят заедно с комитетите и групите по условия на труд - тяхната работа е неефективна. Защо, в шивашката и обувната промишленост, да не кажем при какви какви температури работят нашите работници и служители и зимата и лятото. Има помещения, в които температурите са над 35 градуса през лятото. С имитация на някаква вентилация, която да осигурява уж по-добри условия на труд. Имам чувството, че на всички равнища си играем на предписания, на консултиране.
Според Гинка Василева проверката на контролните органи не водят до нищо. Най-често работодателите не плащат глобите си, а работниците се страхуват да се оплакват. 
Статистиката показва, че 3 877 безработни са регистрирани в в Бюрото по труда в Добрич през март. Преди дни стана ясно, че има 1 319 свободни работни места, в това число в курорта Албена, Кранево, Балчик и Каварна. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44