Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаското колоездене е в колапс

Бургаското колоездене е в много критични фаза от своето съществуване. Всъщност не е ясно, дали този спорт ще продължи да функционира в града. В момента новото ръководство на клуб „Бургас“ се опитва той да оцелее въпреки тежките проблеми. Липсата на финансиране и неяснотите около земята на бившия вече колодрум са основните фактори, които могат да убият този спорт. Въпреки проблемите ръководството прави всичко възможно, за да оцелее колоезденето. Новият президент на клуба Валентин Колев потвърди за финансовата криза, но коментира, че той няма да се откаже да се бори за този бургаски спорт:

„Финансиране засеганяма нито от община, нито от сериозни спонсори. Всичко става на приятелски начала, оттук-оттам скърпваме някакъв бюджет, за да могат момчетата да тренират…Екипите са стари, най-новият велосипед е на седем години. Като за детско-юношеска школа имаме някаква материална база. За мъжки отбор поне засега не мислим и не говорим…“

Цялото интервю на Георги Костадинов чуйте в звуковия файл



Очаквайте следобед в предаването Булевард Демокрация нова  инфорация по казуса с бургаския колодрум и как той бе загубен от община Бургас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Състезатели на КСТ „Бургас 1975“ шампиони в Германия (видео)

Състезатели на КСТ „Бургас 1975“ станаха шампиони в най-голямото състезание по спортни танци German Open Championship ( GOC ) в Щутгарт.  Мартина Кондаклиева и Кристиян Дончев спечелиха категорично два златни медала в дисциплината многобой стандарт и един бронзов медал в латина. Треньори на двойката са Христо Христов – Пловдив и Андрей Тодоров, и..

публикувано на 22.08.24 в 12:02

BRAVE 86 събира в „Арена Бургас“ десетки знакови спортисти

В събота предстои грандиозна галавечер BRAVE 86, която ще събере на едно място десетки шампиони в спортна зала „Арена Бургас“. Сред тях олимпийският шампион по класическа борба от Париж 2024 Семен Новиков, Благой Иванов-Багата, Кубрат Пулев, световните шампиони по самбо Румен и Росен Димитрови, няколко поколения самбисти, световни и европейски шампиони..

публикувано на 21.08.24 в 13:22

Александър Перухов с призово място в последния турнир по подводен риболов

Състезателят по подводен риболов на клуб „Несебър“ Александър Перухов завоюва призовото място в шестия за годината турнир от критериума за купа „България“, а именно турнира за купа „Димитър Минев“, състоял се в акваторията на Черноморец и Созопол. Той грабна победата с улов от деветнадесет валидни риби от три различни вида. След него се наредиха..

публикувано на 21.08.24 в 07:57

Най-дългият етап от колоездачната обиколка на Българие ще е Приморско-Сливен

Четвъртият етап от 71-вата Международната колоездачната обиколка на България ще финишира в Сливен на 28 август , съобщават от Общината. Това налага да бъдат въведени временни ограничения на движението в града. Етапът ще стартира от Приморско и е най-дългият в състезанието – 207 километра. Тази година се честват 100 години от началото на състезанието...

публикувано на 20.08.24 в 16:51

Състезателни паркури на конна база „Парк Езеро“ в Бургас

Конна база „Парк Езеро“- Бургас и клуб по конен спорт „Кан Крум“- Бургас организират отново вътрешни турнири. Състезанието по прескачане на препятствия ще се проведе утре /21 август, сряда/ като началния час за мероприятието е обявен за 19.00. Причината за по- късното стартиране на състезанията е обичайно за това за м. Август горещо време...

публикувано на 20.08.24 в 11:47

Ето кои са призьорите в турнира BURGAS SKATE OPEN 2024

С много адреналин и без сериозни контузии премина юбилейното десето издание на Международното състезание BURGAS SKATE OPEN. За всички любители на един от най-новите олимпийски спортове организаторите бяха подготвили демонстрации, квалификации джем сешън формат, експозиция на най-емблематичните фотоси от предишни издания на събитието, концерт, графити..

публикувано на 20.08.24 в 11:42

Колоездачи от 18 страни на Обиколката на България

Българска федерация по колоездене (БФК) и ДЗИ обяви детайли относно провеждането на 71-aта Международна колоездачна обиколка на България. Четвъртото най-старо шосейно състезание в Европа тази година отбелязва 100-годишен юбилей от провеждането на първата обиколка у нас. Стартът на Обиколката ще бъде даден на 24 август в София пред храм-паметник „Св...

публикувано на 14.08.24 в 17:00