Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гръцки фермери опитаха да влязат в парламента в Атина

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Над 10 хиляди гръцки фермери блокираха центъра на Атина в протестни действия срещу високите данъци. Протестиращите заплашват с блокиране на пътища. Фермерите направиха опит да влязат в парламента, като полицията им попречи, използвайки сълзотворен газ. Те настояват за среща с премиера и лидерите на опозицията.
Днешната демонстрация е най-масовата срещу промяната в данъчното облагане на гръцките фермери, предвидено в споразумението с кредиторите. Парламентът трябва да гласува до ден двойно увеличение на дънъците в аграрния сектор, социалните осигуровки се повишават с над 50%, премахват се облекченията върху горивата.
Фермерите от Крит пристигнаха с два ферибота, а от Северна Гърция с над 100 автобуса. Протестиращите заплашват, че ще изкарат и тракторите по пътищата, ако правителството не оттегли всички промени и тежки данъци към земеделците и животновъдите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44