Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия внесе в Съвета за сигурност на ООН проекторезолюция за борбата с тероризма

Това е нов обновен проект на резолюция, обяви постоянният представител на Русия в Съвета за сигурност Виталий Чуркин, като каза, че някои от постановките в документа са плод на разговорите на Г20, които се проведоха преди дни в турския курорт Анталия. В преработения документ голям акцент е поставен на борбата с ИДИЛ и необходимостта от съвместни усилия в тази област. В руския документ, според Чуркин, се поставя и акцент върху координацията на общите действия с останалите страни, които искат и търсят да накажат извършителите на терористичните нападения. Чуркин добави, че в предложения от Москва документ е формулирана ясно концепцията на самозащита, базираща се на чл. 51 от устава на ООН. В предишния вариант, който Москва внесе през септември, точката за сътрудничество с режима на сирийския президент раздели членовете на Съвета за сигурност, заради което и резолюцията не бе приета.                                                                                                                                                       

В същото време пред БНР в Москва заместник-председателят на Думата Сергей Железняк коментира, че Русия е посветена на борбата с тероризма - Русия води тотална война с тероризма и то в продължение на повече от 20 години. И изказването на президента на Русия бе свързано с това да бъдат намерени и унищожени всички, които са имали отношение към организирането и осъществяването на терористичния акт над самолета ни, както и на засилването на действията ни в Сирия против „Ислямска държава“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44