Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече от 300 безработни от Търговище са започнали работа през изминалия месец

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Над 300 безработни от област Търговище са постъпили на работа през изтеклия месец, съобщават от Агенцията по заетостта. 

Най-много са назначените в преработващата промишленост и търговията каза директорът на бюрото по труда Иван Топалов и обобщи нивото и структурата на безработицата в региона.

Най-високото равнище на безработицата е в община Антоново – 41,7%. Следавт Опака – 31,8%, Омуртаг – 27,5%, Попово – 14,5%. Най-ниско е в община Търговище – 10, 4%. По професионален признак регистрираните безработни без специалност са 60%, в работническите професии – 28%, специалисти – 12%. Според образованието от общия брой регистрирани безработни в областта преобладават тези с основно и по-ниско образование, които са 56%. Хората със средно образование са 38%, а вишистите – само 6%.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44