Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Кьолн продължава агресията спрямо чужденци след атаките срещу жени в новогодишната нощ

Демонстранти от ПЕГИДА в Кьолн
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Втори ден в Кьолн има прояви на агресия срещу чужденци в отговор на атаките срещу жени в новогодишната нощ. Групи от двайсетина души се движат из града и нападат хора, които не говорят немски. Двама пакистанци бяха настанени в болница с тежки наранявания, след като са атакувани от такава група снощи.

Освен пакистанците нападателите са атакували и сириец.

Заради нападенията на извънредно заседание тази сутрин се събра местният парламент. Пред депутатите в Дюселдорф на въпроси и критики трябваше да отговаря министърът на вътрешните работи на провинция Северен Рейн-Вестфалия Ралф Йегер. Той бе обвинен, че не може да създаде сигурност за гражданите, след като допусна атаки и от двете страни – на чужденци и на германци.

Бундестагът в Берлин също обсъди проблема с атаките от новогодишната нощ. ХДС предложи в бъдеще бежанците да бъдат заселвани там, където решат местните власти и да нямат право да напускат отредените им места за живеене.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44