Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рейтингът на Ангела Меркел продължава да спада заради бежанската политика

Ангела Меркел
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Рейтингът на германския канцлер Ангела Меркел продължава да спада и ако днес се провеждаха избори в Германия, тя щеше да получи гласовете на едва 40% от избирателите. Това показват последните проучвания. Меркел е остро критикувана заради бежанската си политика.

Германският канцлер се изправи за втори път пред най-острите си критици тази вечер. Тя присъства на събиране на местния парламент в Бавария и обяви, че ще отговори на въпросите на всички депутати от управляващия ХСС. Малко преди това тя получи писмо от 100 депутати от Съюза, в което те настояват тя незабавно да смени курса на бежанската политика и да въведе горна граница от 200 000 бежанци годишно.

 Все още имаме доверие и уважаваме работана на канцлера, но европейско решение на проблема с бежанците явно няма. Затова тя трябва да потърси национално такова, коментираха депутати. Меркел се изправя за втори път пред ХСС през последните седмици. Преди това тя гостува и на конгреса на партията, която е традиционен коалиционен партньор на християндемократите. Това показва готовност за диалог, коментират експерти. Засега обаче правителството отказва да въвежда горна граница на бежанците, които страната приема.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44