Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берлин планира да построи най-големият дом за бежанци в Германия на терена на бившето летище „Темпелхоф”

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Берлин планира да построи най-големият дом за бежанци в Германия на терена на бившето летище „Темпелхоф”. В него трябва да могат да се приютят до 7000 души. Жителите на града обаче се противопоставят на идеята.

С референдум берлинчани отхвърлиха предложението на градската управа да се превърне старото летище „Темпелхоф” в бежански дом за 7000 души. Хората протестират срещу построяването на бежански квартал, който само ще задълбочи проблема с  интеграцията.

 „Не може 7000 души да живеят на едно място, това е нечовешко", обявиха противниците на проекта. Управляващите в Берлин обаче нямат алтернатива. Градът е сред най-бързо растящите в Европа. 8000 души годишно прииждат в германската столица, до 2030 година населението ще набъбне до 4 милиона. Вече има сериозна жилищна криза и това затруднява намирането на домове за бежанци. Плановете са в халетата и самолетните хамбари на летището да се сложат легла и кабини сдушове и тоалетни,  абежанците, приютени в тях, да остават максимум три години.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44