Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата в Сливен се самосезира и образува проверка по казуса "Бършен"

Снимка: wikimapia.org
Окръжната прокуратура в Сливен се е самосезирала и извършва проверка на Наредбата за местните такси на община Сливен. В наредбата са определени такси за използване на летище "Бършен", включително и за автомобилни състезания. Повод за прокурорското действие е инцидентът със загиналите на летището при състезание младежи.

Установено е, че съгласно Наредбата за местните такси и цени на услуги на територията на община Сливен, общината събира такси за използване на спортното съоръжение мотополигон "Бършен". Таксите са за ползване с летателни апарати, за мотокрос, управление на пистови мотори, за екстремно шофиране и други видове автопилотиране. Образуваната от Окръжна прокуратура проверка има за цел да установи дали са спазени нормите за управление на имотите общинска собственост  и какви са специфичните изисквания за организиране и провеждане на автомобилни и мотоциклетни състезания, както и за безопасността на гражданското въздухоплаване.

На основание Закона за съдебната власт, кметът на Община Сливен е задължен да изпрати до 10 март в Окръжната прокуратура всички документи, свързани с общинския имот – летище „Бършен“, както и всички разрешителни за състезания. Документите ще бъдат подложени на анализ от страна на Прокуратурата. В наредбата са определени такси за използване на летище „Бършен“, включително и за автомобилни състезания. Повод за прокурорското действие е фактът, че на 21.02.2016г., при състезание между автомобили на летището загинаха двама млади мъже.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44