Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първокласници в Сливен положиха клетва да пазят заветите на българските будители

2
Снимка: Ваня Минева

Над 70 първокласници от известната сливенска Трета прогимназия положиха тържествена клетва да пазят заветите на българските будители, сред които е и патронът на училището "д-р Иван Селимински". Такава клетва се полага за пръв път в България, в навечерието на 3 март.  

Клетвеният ритуал, който се състоя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци е по идея на Елена Налбантова-професор по възрожденска литература във Великотърновския университет и екс-министъра на образованието и науката - професор Тодор Танев.

Важното е местни общности, а сливенци са първи и са били много пъти първи, да показват на другите, какво трябва да се прави..

За своя клетвен обет Памела Митрофанова:

Обичам родината си и всички, които са се борили за нея!

Учителката по български език и литература Даниела Тодорова каза, че на едно 100-годишно училище с дълга история и много успехи му отива да е пионер:

Имаше нужда България и българчетата, наистина да имат патриотичен дух и аз мисля, че тия първокласници, ще го запомнят за цял живот този ден.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44