Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Панамските документи" излизат на светло

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Милионите "Панамски документи", които разкриват информации за укриването на доходи в световен мащаб, ще станат обществено достъпни от днес, обяви Международният консорциум на разследващите журналисти, предаде Франс прес. Ще бъде оповестена базата данни за над 200 000 дружества, тръстове и фондации, регистрирани в 21 данъчни убежища, "от Хонконг до американския щат Невада", съобщи организацията със седалище във Вашингтон.
В началото на април разкритията на "Панамските досиета" предизвикаха множество разследвания по света и доведоха до оставката на премиера на Исландия и на испански министър.
Разкритите от стотина медии над 11 милиона документа на панамската адвокатска фирма "Мосак Фонсека" показаха как се ползват офшорни дружества, за да се прехвърлят активи в непрозрачни територии с либерална данъчна политика.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44